Dončić: U NBA je mnogo lakše postizati koševe nego u Evropi

Nov 2, 2018; Dallas, TX, USA; Dallas Mavericks forward Luka Doncic (77) passes around New York Knicks center Mitchell Robinson (26) during the first half at American Airlines Center. Mandatory Credit: Kevin Jairaj-USA TODAY Sports

Slovenačka senzacija, Luka Dončić, govorio je u intervjuu za španski Movistar o svom dosadašnjem iskustvu u Americi.

Nova zvijezda Dalas Maveriksa i NBA lige smatra da je u najjačoj ligi svijeta mnogo lakše poentirati nego u evropskoj košarci.

”U NBA je lakše postizati koševe nego u Evropi, bez dileme. U Evropi je teren manji i ne postoji pravilo za tri sekunde u odbrani. Zato smatram da je ovdje lakše za napadače.”

U jednom intervjuu Lebron Džejms je izjavio da bi rado igrao u istom timu sa bivšim igračem Reala.

”Sjećam se tog intervjua. To je bio specijalan trenutak za mene”.

Dončiću je teško palo što nije dobio poziv za učešće na ”All star” meču 17. februara u Šarlotu.

”Bio sam veoma razočaran kada sam saznao da nisam pozvan. Tješi me što je ogroman broj ljudi glasao za mene. To me zaista impresioniralo i to je ono što je zapravo važno. Nadam se da iduće godine neću izostati”.

Dalas je nedavno iz Njujorka doveo letonsku zvijezdu Kristapsa Porzingisa, a navijači širom svijeta ne mogu iščekati da na djelu vide ovaj fenomenalni evropski tandem.

”Porzingis je sjajan igrač, vjerujem da ćemo zajedno vrlo dobro funkcionisati. Dobro se poznajemo, mnogo puta smo igrali jedan protiv drugog i sada ćemo napokon igrati zajedno. Siguran sam da su velike stvari pred nama.”

Luka je istakao i koja mu je najveća želja u karijeri:

”Sanjam da osvojim prsten u NBA!”

fosmedia.me

Komentariši