´Draga košarka´: Bryant je ostavio trag i u Hollywoodu (VIDEO)

Godine 2011. Kobe Bryant postao je prvi profesionalni sportista koji nije bio glumac, a ostavio je svoje stope na čuvenom holivudskom Grauman Chinese Theater-u. Ovom su događaju prisustvovali brojni fanovi, koji su došli vidjeti voljenu NBA zvijezdu.

Nakon što ga je voditelj ceremonije Jimmy Kimmel predstavio, Bryant je govorio o tome kolika mu je čast pripala, a to je, kako je naveo, nešto što nije mogao zamisliti ni u ˝najluđim snovima˝.

˝Nevjerovatno sam počastvovan što sam u prilici učiniti ovo. O ovome nikada nisam ni razmišljao˝, izjavio je Bryant.

S profesionalnim igranjem prestao je 2016. godine, a osvojio je Oskara za najbolji animirani kratki film ˝Draga košarka˝, koji je zasnovan na pjesmi NBA 2015.

Na ovom je projektu radio sa crtačem Glen Keane i Oskarom nagrađenim kompozitorom John Williamsom, a film je govorio o njemu kao dječaku koji sanja kako postaje košarkaš.

˝Bilo je prilično nerealno vidjeti sebe u animiranoj verziji. Nikada nisam ni sanjao da bi me mogao nacrtati Glen Keane i to je prilično nadmašilo sve˝, rekao je.

Bryant je također imao i kratki dodir s muzičkom karijerom, uključujući i 2000. godine planirani album sa rap muzikom, koji nikada nije objavljen.

Kobe Bryant je zajedno sa kćerkom Giannom (13) i još tri osobe poginuo u stravičnom padu helikoptera, nedaleko od Los Angelosa. Uzrok nesreće se još uvijek istražuje.

CNN

Leave a Reply