Dražen Petrović na današnji dan 1986. godine, postao je prvi košarkaš u historiji košarkaških prvenstava Jugoslavije, koji je u jednoj sezoni postigao više od 1 000 koševa.

“Jeste li znali da je na današnji datum 1986. godine Dražen postao prvi igrač u povijesti košarkaških prvenstava Jugoslavije koji je u jednoj sezoni postigao više od 1 000 poena? Ovu granicu Dražen je probio postigavši 48 poena na trećoj utakmici četvrtfinala doigravanja protiv Crvene zvezde u Zagrebu. Time je došao do ukupno 1 040 poena u sezoni 1985./86. Cibona je pobijedila rezultatom 120:107 i tako izborila polufinale protiv Partizana.
Inače, Cibosi su uoči utakmice pred pune tribine Ledene dvorane Doma sportova istrčali s peharom Kupa europskih prvaka osvojenim u Budimpešti, a gledatelji su ih dočekali dugotrajnim pljeskom koji se stopio sa skandiranjem „Heja, heja cibosi“. No, sam ulazak u utakmicu bio je dosta uspavan te je trebalo proći više od 20 minuta da Vukovi agresivnim i preciznim gostima, predvođenim Jankovićem i Bogosavljevom, nametnu svoj ritam. Utakmicu su u svoju korist prelomili tek u drugom poluvremenu, kada su zaigrali bez centra i s tri braniča (petorka Petrović, D. Pavličević, Cvjetićanin, Čutura, Nakić), zbog čega su bili mnogo pokretljiviji te su lakše zatvarali propuste u obrani, a krenuo ih je i šut”, saopšteno je na služenoj stranici Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović.

R.BH.

Leave a Reply