Gostujući u emisjiji kod Željka Pantića, nekadašnji strateg Partizana kazao je da Evroliga sve više pokušava da liči na NBA, ali da se na taj način odrekla afirmacije mladih košarkaša.

“Situacija jeste bila složena za Evroligu. Američki igrači su u najvećm broju otišli kad je došlo do pandemije, koliko znam nijesu otišli samo iz Bajerna i Unikahe. Ušlo se i u finansijske probleme, Evroliga je donijela odluku da igrači dobiju 80 odsto ugovora ako se ne nestavi liga, a 85 odsto ako se igra. Nije postojalo rapsoloženje kod igrača kojima je isticao ugovor da igraju zbog tih pet odsto. Nije bilo reano da se to nastavi”, rekao je iskusni stručnjak i dodao:

“Neki su uložili mnogo da dođu do tog takmičenja, Partizan i Virtus. Evroliga ide za tim da postane neka vrsta evropske NBA. Razbili su sistem evropske košarke, sistem proizvodnje igrača. Onog momenta kad ste dali 10-godišnji ugovor nekom klubu, obezvrijedili ste značaj domaćih takmičenja”.

Vujošević se dotakao i stanja u ABA ligi i iskoristio priliku da žestoko kritikuje prvog čovjeka Crvene zvezde Nebojšu Čovića.

“Iz Jadranske lige su se vjerovatno plašili da ako proglase Partizan šampionom, da će Partizan da se žali kako to da oni kao pobjednici nijesu uvršteni u Evroligu. Bilo bi časno da je Čović predložio da Partizan bude proglašen prvakom ABA lige, ali on čast nema”, oštro je ocijenio crnogorski stručnjak.

FOS media

Odgovori