Legendarni trener Partizana Duško Vujošević u emisiji na SOS kanalu je iznio kritike na račun Trinkijerijevog tima, ali i navijača Partizana.

Vujošević je u opširnom obraćanju izneo ono što mu ‘bode oči’ i smeta u igri crno-belih.

– Meni lično kada je Partizan u pitanju smeta što nijedan igrač nije razigran. Kad sam vodio ekipu i kad treba da se da jedan koš, kažem na primjer pokojnom Bobanu Jankoviću daj koš, daj gol! Partizan nema hijerarhiju, nema… U svakom organizovanom timu treba da se zna ko je prvi, drugi, treći, četvrti, peti… U uređenoj ekipi, prvi igrači uzmu na sebe da kreiraju u odlučujućim momentima, riješe jedan na jedan, dva na dva, da oslobode neke od tih pratećih igrača. To Partizan nema i to je moja najveća zamjerka – izneo je Vujošević.

Čuveni stručnjak se osvrnuo i na podjelu među Grobarima, odnosno, nekoliko frakcija na tribinama. Njih je kritikovao, a nadovezao se i pohvalio Delije po tom pitanju.

– Partizanovi navijači su u tri četiri frakcije. Kod Zvezdinih postoje podjele, ali kada njihov tim igra utakmicu, svi su jedinstveni, prema spolja su jedna pesnica. A mi ovde, šta to više predstavlja, jedni pjevaju jedne pesme, drugi druge, treći… Uspjeli su da ih podjele. Ustanite Grobari i pjevajte našu pesmu, na šta više to liči – rekao je Vujošević i podsjetio na jednu situaciju sa evroligaške utakmice Partizana.

– Sjećam se kada sam sa ‘Zabranjenima’ ušao u konflikt na utakmici sa CSKA, kad su podržavali CSKA kao veliko prijateljstvo između Srbije i Rusije. To prijateljstvo postoji prije i poslije utakmice, tokom utakmice se navija za svoju ekipu. Pa ekipa poslije utakmice treba da se klanja ovima, pa onima tamo… Postali su navijači profesionalci, ne svi, ali jedan broj, koji imaju neke glavne uloge – podvukao je Duško Vujošević.

kosarka.hotsport.rs

PODIJELI

Komentariši