Jučer, na praznik Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u Kaknju je održan niz ceremonija povodom ovog dana, a najupečatljivija je bila ona održana ispred novoizgrađene dvorane u ovom gradu.

Nakon niza inicijativa i prijedloga, općinski načelnik zajedno sa općinskim vijećnicima donio je odluku da se novoizgrađena dvorana “Sala B”, preimenuje u dvoranu “Anes Begić”, po rahmetli Anesu Begiću, odličnom učeniku i košarkašu koji je prošle godine nažalost izgubio onu najvažniju utakmicu.

Prije službenog otvaranja turnira, pristupilo se otkrivanju ploče sa imenom Anesa Begića, a prisutnim su se obratili općinski načelnik Mirnes Bajtarević, te Nedžad Rožajac, predsjednik KK Kaknja.

Na turniru su učestvovale ekipa domaćina KK Kakaknj, ekipe OKK Abeceda Zenica, OKK Sloboda Tuzla i KK Igman Burch iz Sarajeva. Iako se na ovakvim manifestacijama rezultat stavlja u drugi plan, jučer su juniori ovih selekcija pokazali prije svega poštovanje prema imenu Anesa, košarci te svim prisutnim, tako da je Kakanj jučer uživao u četiri odlične košarkaške utakmice.

Nakon polufinalnih susreta u finalu su se sastale ekipe iz Kaknja i Sarajeva. U veoma neizvjesnoj utakmici do samoga kraja, više fokusiranosti, znanja i sreće su pokazali igrači Igman Burcha, zasluženo slavili te osvojili 1. Memorijalni turnir. Za igrača turnira proglašen je Faris Sikira, član KK Kaknja.

A. Delibašić

FOTO: Mirsad Mujagić King

 

Leave a Reply