Trener OKK Sparsa Nedim Džemić gostovao je u programu N1 televizije. Za gledatelje širom regije pričao je o odnosu Grada Sarajeva prema klubu koji je osvojio Kup BiH i koji je bio predstavnik BiH i Sarajeva u Aba ligi.

“Od Grada Sarajeva nismo nikad ništa dobili. Pomoć smo dobili od Ministarstva kulture i sporta i s općinskog nivoa, ali nikada i od grada. Pa mi treniramo djecu ocog grada, nismo politički projekat, nismo fiktivno udruženje… Znamo ko je i kako dobijao sredstva, a mi, koji pravimo rezultate, smo izignorisani”, parafraziramo riječi Nedima Džemića.

Pandemija COVID-19 će ostvaviti traga na sportske kolektive, pa tako i na Spars koji je jeda od rijetkih svijetlih primjera iz bh.prestolnice.

“Imate muzičke radnike koji su na budžetu i za koje se izdvajaju novčana sredstva. O sportu niko ne brije. Džaba najveći kamp za mlade košarkaše, džaba osvojeni Kup BiH, džaba učešće u Aba ligi… Grad Sarajevo, ponavljam, kao da ne zna za nas”, iskren je Džemić.

Zaista je pitanje zbog čega postoji maćehinski odnos prema OKK Spars. Svi klubovi su registrovani kao Udruženja građana, tako i Spars, ali…

V.B.

Leave a Reply