Odigrano je prvo poluvrijeme finala play-offa Aba lige 2 u kojem je naš predstavnik Spars poražen od Studentskog centra sa 99:89.

Na 1:32 bilo je 87:90 za Podgoričane. Kako vrag ne bi odnio šalu sudije su odmah dosudile osobnu grešku Adiju Zahiragiću na Nikoli Pavlićeviću iako je takvih kontakata tokom susreta bilo na pretek.

Formalni gost je otišao na 87:92, ali se opet vraćaju Sparsi poenima Zahiragića 89:92.

Ponovo su sudije na sceni. Faul Amara Gegića na Marku Tejiću su okarakterisali kao namjerni nakon gledanja snimka, a toliko je Gegić “udario” Tejića da ovaj nije mogao stajati na nogama i izvesti slobodna bacanja već je to umjesto njega učinio bolji izvođač Igor Drobnjak za 89:94.

Na sve to su se nadovezale i greške Sparsa, trojka Pavlićevića koja nije provjeravana već je priznata za 89:94, a onda na kraju i greška Almira Hasandića koji je u ruke dao loptu Bryon Allenu za 89:99.

Ostaje opor utisak kada odvrtite film posljednjih 90-ak sekundi utakmice. Za neke bi bilo bolje da je Studentski centar ostao na +16 jer bi bili mirni. Ovako slobodno odgledajte diskutabilan faul Zahiragića i namjerni prekršaj Gegića poslije kojeg Tejić nije mogao stajati na nogama bolje rečeno išlo se na “siguricu” sa Drobnjakom a sve su to sudije dozvolile.

E.Sk

Leave a Reply