Emil Savić potpisao za Goricu

Još jedno pojačanje za novu zahtjevnu sezonu u ABA2 i HT Premijer ligi potpisalo je 2+1 godišnji ugovor. Emil Savić je bek visok dva metra, rođen 1998. godine i stalni je član svih mlađih reprezentacija Hrvatske na U14, U16, U18 i U20 natjecanjima košarkom se počeo baviti u školi košarke Cedevita no najveće uspjehe u Hrvatskoj ostvario je s trenerom Nenadom Kukićem u KK Rudeš sa svojim novim/starim suigračem Krešimirom Ljubičićem gdje su zajedno osvojili brončane medalje na U14 i U16 prvenstvima Hrvatske.

Juniorsku košarku Emil provodi u klubu Baloncesto Torrelodones u Madridu, poznatoj košarkaškoj akademiji gdje pod vodstvom bivšeg trenera KK Gorica, Davora Matkovića osvaja prvenstvo Madrida za juniore uz pobjedu nad Real Madridom kojima je to bio prvi poraz u dvije godine natjecanja i osvojenu nagradu za MVP.

Sudjeluje i na juniorskim prvenstvima Španjolske osvajajući šesto, odnosno 11. mjesto i potpisuje profesionalni trogodišnji ugovor s Valencijom gdje se sljedećih godine razvija u seniorskoj i B ekipi uz posudbu u ACB ligaša San Pablo Burgos u sezoni 2017/18. Prošle godine bio je član PSK Karlsruhe Lionsa koji su se natjecali u njemačkoj PRO A ligi.

“Za početak želim se zahvaliti Gorici na pruženoj prilici. Puno je prošlo od moje zadnje utakmice u Hrvatskoj i uvjeren sam da je Gorica pravo mjesto za mene da se vratim na domaći teren i zaradim minutažu te pomognem ekipi pobijediti u sto je vise utakmica moguće kako u HT Premijer ligi tako i u ABA2 ligi. Potpisivanjem višegodišnjeg ugovora vidim da Gorica računa sa mnom u budućnosti i to mi definitivno daje motivaciju da svaki trening i svaku utakmicu iskoristim za napredak, individualno i s ekipom”, kazao je Savić po potpisu ugovora.

V.V.

Leave a Reply