Upriličen je žrijeb grupa drugog po rangu evropskog klupskog takmičenja, Eurocupa. Naš region, tačnije ABA ligu, predstavljat će tri kluba.

Partizan našeg Nemanje Gordića će u grupnoj fazi Eurocupa igrati sa Joventutom i to će biti repriza iz finala Kupa evropskih šampiona 1992. godine, a igrat će i sa ruskim Unicsom sa kojim je trebalo da igra u četvrtini finala Eurocupa prošle sezone.

Tu je i Venezia sa kojom su crno-bijeli već igrali, a italijanski tim je jedini uspio da pobijedi srbijansku ekipu u Beogradu. Zatim tu je i Bahcecehir, tim iz Istanbula koji svake godine ulaže veliki novac te je ove sezone doveo Erica Greena. Tim iz posljednjeg šešira je francuski Bourg koji debituje u Eurocupu. Vrlo snažna konkurencija.

Grupa A: Unics, Joventut, Partizan, Venezia, Bahcesehir, Bourg.

Što se tiče Budućnosti, tim iz Podgorice je možda i najbolje prošao od svih predstavnika regiona. Igrat će sa Unicajom koja je neprikosnoveni favorit grupe, sa izraelskim Maccabi Rishonom, Brescijom, Ulmom kog vodi Jaka Lakovič, a tu je i Levallois, francuski klub čiji je nedavno član postao kapiten reprezentacije BiH Miralem Halilović.

Grupa B: Unicaja, Budućnost, Maccabi Rishon, Brescia, Ulm, Boulogne-Levallois.

Grupa C: Lokomotiva, Andorra, Lietkabelis, Virtus, Monaco, Antwerpen.

Ljubljanska Cedevita Olimpija u grupi je sa grčkim Promitheasom koji je bio nosilac, tu je povratnik u ovo takmičenje Gran Canaria, neugodni Trento, kao i ambiciozni debitant Bursa. Grupu popunjava nekadašnji prvak Francuske Nanterre.

Grupa D: Promitheas, Gran Canaria, Trento, Cedevita Olimpija, Bursa, Nanterre.

Sport centar

Odgovori