Počeo je april, bliže se završice košarkaških takmičenja u Evropi, a to obično znači da je vrijeme za priče o licencama za Euroligu za narednu sezonu.

Postoje najave da će ABA liga zadržati predstavnika i u 2021/22, a o budućnosti takmičenja govorio je i Đordi Bertomeu. Prvi čovjek Eurolige najavio je određene promjene na konferenciji za medije pred duel Virtusa i Uniksa u Eurokupu, baš kada se povela priča da će tim iz Bolonje uskoro postati klub sa “A” licencom.

“Sljedeće godine će biti dodijeljene dvije ‘vajld karte’, ali ne za klubove iz Italije”, rekao je Đordi Bertomeu i rekao šta to znači.

“Od danas pa do sezone 2023/24 želimo da imamo 16-18 klubova sa višegodišnjom licencom. Naravno, Italija je za nas važna, Virtus je uradio dobar posao prethodnih godina i nadamo se da će nastaviti tako”.

Euroliga ima 14 timova sa dugogodišnjom licencom, nakon odluke da ASVEL, Bajern i ALBA budu nagrađeni, pa će za narednu sezonu biti dodijeljene još dve “vajld karte” – prvaku VTB lige i ABA lige.

Preostala dva mjesta idu finalistima Evrokupa.

Bertomeu je rekao da je fokus na dvoranama i da je to “ključni element ekonomske održivosti”, pa je dodao da je veoma optimističan po tom pitanju.

(MONDO)

Leave a Reply