Svi su izgledi da je sezona završena još 12. marta 2020. odlukom da takmičenje bude obustavljeno na šest kola pred početak plej-ofa.

Prva sezona sa 18 timova od prelaska Evrolige na ligaški format počela je 3. oktobra prošle i trebalo da bude završena 24. maja ove godine finalom Fajnal-fora u evropskom “hramu rukometa” u Kelnu.

Svi su izgledi da je sezona završena još 12. marta 2020. odlukom da takmičenje bude obustavljeno na šest kola pred početak plej-ofa.

Prema posljednjim informacijama, kancelarija u Barseloni blizu je odluke da Evroliga ostane bez šampiona za sezonu 2019/20, ali da individualne i timske statistike ostanu važeće i kumulativne.

Pretpostavljajući takav ishod usljed talasa pandemije koji je žestoko pogodio Evropu, vlasnici evroligaških klubova počeli su polako da ispraćaju američke zvijezde na put kući preko Atlantika.

Sličan trend događa se i u ABA ligi, čije rukovodstvo takođe pod pritiskom javnosti i vremena odlučuje o formatu kojim bi trebalo završiti sezonu, a to u isto vrijeme znači i po kom osnovu će se popunjavati učesnici Evrolige za narednu.

Panatinaikos je kao jedan klubova sa ekskluzivnim desetogodišnjim ugovorom, poslije trenera Rika Pitina (doduše iz drugog razloga), u Sjedinjene Države ispratio i grupu košarkaša pod ugovorima: Dešona Tomasa, Veslija Džonsona i Džejkoba Vilija, dok je Džimer Fredet napustio Atinu i prije dozvole kluba.

Mondo.ba

Komentariši