Uprava Eurolige je u srijedu objavila da će tokom septembra biti održana dva turnira pod njenim okriljem. Biće to prvi put za Euroliga zvanično organizuje predsezonu koja nosi naziv “We’re back” odnosno “Vratili smo se”.

Predsezona pod nazivom “Vratili smo se” će biti odigrana u dva grada u toku septembra i biće to pripremni turniri pred početak Evrolige 1. oktobra, piše Sport klub.

Prvi turnir je u Kaunasu od 12. do 13. septembra gdje će gosti Žalgirisu biti Armani, Panatinaikos i ekipa Anadolu Efesa. Odmah potom, od 15. do 16. septembra će se igrati u Valensiji, a istoimeni evroligaš će ugostiti Bajern, Asvel i Olimpijakos.

“Znamo koliko je našim posvećenim navijačima falila Evroliga. I Evroligi su nedostajali navijači. Predsezona ne samo što će svima skratiti čekanje već će igračima, stručnim štabovima, timovima i nama kao ligi dati priliku da se pripremimo za zvanične utakmice u oktobru. Svi pobjeđuju sa ova dva turnira”, rekao je prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu.

Oba turnira će biti po principu polufinala i finala, igraće se i utakmice za treće mjesto tako da će svaki tim odigrati po dvije utakmice, navodi Sport klub.

Leave a Reply