Igrači Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“ ostvarili su i drugi trijumf, prvog dana kvalifikacionog turnira „Evrolige 2“ košarke u kolicima. Nakon što su na premijeri deklasirali Only Friends iz Holandije sa 83:60, ovog puta su bili bolji od Beit-Halochem Tel Aviv sa 84:76.
Bilo je ovo finale prije finala, i oba tima su pružila sjajnu partiju, posebno naši šampioni. Poslije prvih 20 minuta imao je KKI „Vrbas“ prednost od 47:39, ali je rival iz Izraela u trećem periodu igre uspio da preokrene rezultat u svoj korist kada su u jednom trenutku vodili sa 52:49. Međutim, tada su opet na scenu stupili banjalučki košarkaši koji su na kraju ostvarili sigurnu pobjedu od 84:76. Ante Štimac ubacio je 26 poena, jedan manje dao je Elvir Modronja. Ostale koševe dali su: Ademir Demirović 17, Ivica Vujica 8, Vlado Švraka 6, Dražen Duvnjak 2. Najbolji u poraženom sastavu ubjedljivo je bio Dor On Igal Alon koji je dao 29 poena (od toga dvije „trice“).
Rezultati dosad odigranih utakmica: KKI „Vrbas“ – Only Friends 83:60, CTH Laninjon Handisport – Beit-Haolehm Tel Aviv 52:79, Only Friends – Jalova spor 55:43 i KKI „Vrbas“ – Beit-Haolehm Tel Aviv 84:76. U toku je okršaj između ekipa Jalova spor – CTH Laninjon Handisport.
Takmičenje se nastavlja sutra (subota) od 9 časova kada će igrati: Beit-Halohem Tel Aviv – Only Friends, a od 11.15 časova sastaju se: KKI „Vrbas“ – CTH Laninjon Handisport.

KKI Vrbas

PODIJELI

Komentariši