Fabrika cementa Lukavac suočila se spremno sa novonastalim okolnostima i kao svaki odgovoran poslovni subjekt, prateći aktuelne vijesti i preporuke prije same pojave korona virusa u BiH, reagirala brzo i pravoremeno. Ova situacija nas je podstakla da napravimo COVID-19 foto-dnevnik kao trag i podsjetnik na ova dešavanja, ali ujedno i zahvala svim našim uposlenicima i uposlenicama koji su pokazali da kriza može biti izazov i izroditi mnoge pozitivne stvari.

Donosimo vam dio atmosfere iz naših proizvodnih pogona tokom pandemije koje je svojom kamerom zabilježila fotografkinja Aida Redzepagic.

Poruka koju smo poslali na samom početku pandemije je da svi budemo odgovorni prema sebi i drugima! Striktnim poštivanjem propisanih mjera, nošenjem neophodne zaštitne opreme, redovnim održavanjem higijene i držanjem potrebne distance trudili smo se biti maksimalno odgovorni!

Sedamdesetih godina 20. stoljeća izgrađena je i puštena u rad Fabrika cementa Lukavac. Od tih vremena baštinimo i njegujemo kulturu higijene i brigu o zdravlju uposlenika! Kroz foto-dnevnik prikazujemo vam svakodnevnicu naših uposlenika, saopštili su iz ugledne kompanije Lukavac Cement.

R.BH.

Leave a Reply