Nakon vrlo lošeg ulaska u regionalnu sezonu, Cibona se ipak uspjela konsolidirati, podići igru i postati konkurentna. U prvih šest kola imala je samo jednu pobjedu i to protiv Zadra što je ujedno bila i jedina pobjeda hrvatskih klubova u šest kola. No, u zadnja tri kola ne zna za poraz i došla je nadomak 50-postotnog omjera.

Svladani su Krka, Mega Bemax i Primorska, a Filip Bundović bio je najbolji i najkonstantniji Cibonin igrač. Šlag na tortu bio je ubačaj sa sirenom za pobjedu protiv Primorske i to vrlo vrijednu pobjedu protiv kvalitetnog protivnika.

Bundović je studeni odradio s prosjekom od 19.3 poena, 4,.8 skokova i 0.8 asistencija uz prosječnu valorizaciju 23.3 te je tako odnio titulu najboljeg u tom mjesecu.

“Stvarno mi je drago što sam MVP mjeseca. Igrali smo protiv dvije momčadi koje se nadaju borbi za naslov regionalnog prvaka, protiv Crvene zvezde nismo bili daleko od uspjeha, ali nismo dobili. U važnim utakmicama svladali smo Krku i Megu što nam je sigurno podiglo samopouzdanje za daljnje natjecanje”, istaknuo je Bundović.

Bundović dodaje kako je svjestan da nije izgledao dobro na početku sezone, ali polako hvata ritam i igra sve bolje.

“Na početku sezone nisam igrao dobro jer sam propustio drugu fazu priprema zbog ozljede, ali sada vjerujem da sam uhvatio pravi ritam i nadam se da ću nastaviti s takvim igrama i u nastavku sezone.”

Osim što je Bundović proglašen za MVP-a mjeseca, Ivan Novačić uzeo je titulu MVP-a devetog kola. Odličan nastup protiv Primorske donio mu je prvu takvu titulu ove sezone.

Novačić je predvodio Cibonu u toj pobjedi s 28 poena, šest skokova i asistencijom te valorizacijom 28 za 28 minuta što je bilo najviše u ovom kolu.

Branimir Korać

sportnet.rtl.hr

Komentariši