Filip Čović za BHbasket: Zašto sam napustio košarku (VIDEO)

Filip Čović nakon završetka sezone donio je odluku da završi igračku karijeru. O razlozima zbgo čega se povlači s parketa govorio je za portal BHbasket:

“Prvi dani košarke penzije idu odlično, brzo sam se navikao, za sada je sve u najboljem redu. Odluka nije došla preko noći, sa prijateljima, porodicom pričao sam još na kraju prošle sezone i donio odluku da ću odigrati još ovu sezonu. Košarkom se bavim od djetinjstva, to je stvar koja mi je uz porodicu mnogo znači”, ističe Čović

O tome kako se nosio sa pritiskom, zbog prezimena?

“Smatram da sam se jako dobro nosio sa pritiskom. Jeste u nekim trenutcima otežavajuća okolnost, ali tako je ne može promijeniti. Ponosim se svojim prezimenom i porodicom. Kada pričamo o uvredama na utakmicama, ja te stvari ne volim niti bilo ko od sportista, mi pokušavamo da pomognemo timu. Sve te stvari nisu za teren. Teško je sada mjeriti šta je teže nositi se sa pritiskom ili uvrede na račun porodice. Ja sam oduvijek bio pod lupom. Za bilo koji poraz, neuspjeh znalo se da ću ja biti na udaru. To je nekako bilo ako mogu tako da se izrazim logično. To je nešto što se dešavalo kroz čitavu moju karijeru. Na što sam se ja navikao. U košarci sam imao mnogo ljepših trenutaka i izuzetno sam zadovoljan svojom karijerom, kao i moji najbliži,  govori Čović.

Cijeli razgovor sa Filipom Čovićem u videoprilogu.

N.S.

 

Leave a Reply