Utakmicom Crvene zvezde i Igokee u subotu (12.30) počinju polufinalni okršaji fajnal fora juniorske ABA lige u košarci, dok se u drugom duelu sastaju mlade snage Cedevite i Cibone (15).

“Igosi” u Slavonski Brod putuju sa željom da pokažu da su zasluženo među četiri najbolje mlade ekipe u regionu.

“Ogroman je uspjeh što se naš tim nalazi na završnici ABA lige za igrače do 19 godina. Ideja KK Igokea je da u kontinuitetu zasluži priliku da igra na turnirima ovog tipa. Uspjeli smo da se kvalifikujemo na fajnal for, te ćemo pokušati kroz dobru igru, u svrhu razvoja mladih igrača, da predstavimo KK Igokea i ovaj tim u najboljem izdanju. Naš tim ove godine igra različita takmičenja i po uzrastu i težini. Paralelno igramo juniorsko prvenstvo i Prvu ligu Republike Srpske, te juniorsko ABA takmičenje koje je turnirskog tipa”, kaže Aleksandar Ćikić, trener Igokee.

Sve četiri ekipe imaju šta da pokažu i publika će moći da vidi kvalitetnu juniorsku košarku, navode iz Igokee.

“Očekuju se kvalitetne utakmice, jer se radi o ekipama koje imaju kontinuitet u kvalitetnom radu sa mlađim kategorijama, pogotovo sa ovim uzrastom.

Kvalifikacioni turniri su pokazali da se radi o sistemski selektovanim momcima, dobro treniranim i vođenim timovima. Svi igraju vrlo brzo, sa različitim pojedincima i sigurno potentnim mladim košarkašima, koji bi trebalo u budućnosti da zaigraju seniorsku ABA ligu”, dodaje Ćikić.

Titulu šampiona juniorske ABA lige prošle godine osvojila je Mega.

Nezavinse novine

PODIJELI

Komentariši