Košarkaški klub FMP je u petak, 31. jula 2020. godine održao sjednice UO i Skupštine, u punom sastavu. Jedna od tačaka bila je razmatranje zahteva Partizana za isklјučenje FMP iz regionalnog takmičenja

Sjednicom Skupštine je predsjedavao predsjednik Skupštine Zoran Tošković, koji je po ranije usvojenom redoslijedu i predsjedavajući ABA lige jtd. u sezoni 2020/2021.

FMP će i ove sezone nastupati u ABA ligi, KLS i Kupu Radivoja Koraća, a sama činjenica da je naš klub već petu sezonu zaredom učesnik regionalnog takmičenja govori o stabilnosti kluba u prethodnom periodu. FMP, kao integralni dio regionalnog takmičenja i nekadašnji dvostruki osvajač ABA lige, ne razumije ovu vrstu opstrukcije kluba koji je 27. maja glasao za ‘prenos udjela’ vlasništva klubova među kojima su FMP, Mornar i Primorska, a onda zahtjevao nešto drugo – a to je nekakvo izbacivanje KK FMP iz ABA lige?”

Klub iz Železnika je naveo kako vidi zahtev crno-belih.

“U FMP zahtjev jednog kluba vidimo kao jeftin pokušaj manipulacija baziran na spekulacijama, neistinama i demagogiji, a ne na pravnim činjenicama. Zbog toga ovo pitanje je za FMP (koji je svoje pravo da igra u ABA ligi izborio na terenu, još 2016) završeno, a za svaki dalјi pokušaj dovođenja našeg statusa u pitanje, ako to bude bilo potrebno, pravdu ćemo potražiti i pred institucijama merodavnim za ovo pitanje”, navodi se u saopštenju kluba iz Železnika.

R.BH.

 

Odgovori