Kadetkinje KK Star iz Fojnice postigle su najbolji rezultat u historiji kluba. plasirale su se na završnicu prvenstva Bosne i Hercegovine.

U Fojnici su se okupile najbolje ekipe iz Sarajeva, Zenice, Tuzle i naravno Fojnice.
Nakon izvlačenja parova naše djevojke su igrale sa našim prijateljima iz Zenice ŽKK Jumper sa kojima smo igrali finale ženske omladinske lige BiH. Drugi par je bio između ŽKK Play off Sarajevo i ŽKK STARTz Tuzla. Naše djevojke su odigrale još jednu super utakmicu protiv gostiju iz Zenice i zasluženo pobjedili i sa tom pobjedom ostvarili željeni cilj ulazak na završnicu državnog prvenstva. Druga utakmica igrala se između ekipa iz Tuzle i Sarajeva gdje je ekipa iz Sarajeva u jednoj egal utakmici ostvarila veliku pobjedu protiv ekipe iz Tuzle. Utakmica za treće mjesto pripala je ekipi ŽKK Jumper Zenica koje su nadigrale ekipu iz Tuzle i tom pobjedom ovjeravaju kartu na završnicu. U finalu naše djevojke igraju odlično i zasluženo slave protiv ekipe iz Sarajeva i ostvaruju najveći uspjeh za naš klub,plasman na završnicu državnog prvenstva. Šta reći drugo nego bravo djevojke, hvala svima na podršci, hvala i onima koji nas ne podržavaju, neka nas gledaju u leđa jer im je tu mjesto.
Klub kao što je KK Star Fojnica bori se sa većim centrima, i stavio se na košarkašku kartu BiH, a nadamo se da na ovome nećemo stati. Naše djevojke su ponos Fojnice, kantona, a naravno I svih onih koji nas vole. Mi smo sretni što smo na najljepši mogući način završili sezonu, saopštili su iz KK Star.

REZULTATI :
KK STAR FOJNICA 74
ŽKK JUMPER ZENICA 66
ŽKK STARTZ TUZLA 45
ŽKK PLAY OFF SARAJEVO 52
ŽKK JUMPER ZENICA 66
ŽKK STARTZ TUZLA 63
Finale ;
KK STAR FOJNICA 62
ŽKK PLAY OFF SARAJEVO 44

R.BH.

Leave a Reply