Centar za istraživanje u sportu Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Univeziteta u Tuzli, od svog skorašnjeg svečanog otvaranja  radi punom parom.

Sportske ekipe, dolaze na testiranja, kao i sportisti pojedinačno. Danas je u prostorijama Centra za istraživanje u sportu Fakulteta za tjelesni odgoj i sport odrađeno testiranje motoričkih sposobnosti i mjerenje morfoloških karakteristika U14 nogometne selekcije OFK Sloboda Tuzla. Dobijeni podaci će sigurno pomoći stručnom štabu ove selekcije da napravi plan i program rada za razvoj performansi i vještina kod ovih sjajnih mladih fudbalera.

Centar je svečano otvoren 10.juna 2020. godine, radi se o organizacionoj jedinici fakulteta koja će omogućiti jaču vezu i integraciju fakulteta i sportskih kolektiva te stvoriti mogućnosti za obavljanje i najsloženijih testiranja i ispitivanja.

FTOS Univerziteta u Tuzli završava poligon za kineziološku dijagnostiku i trening u Kampusu Univerziteta. Provode završeni radovi rekonstrukcije sportskih terena, terena s umjetnom travom i rasvjetom, košarkaški teren, nogometni teren, teniski teren i prateća infrastruktura, što će dati značajan doprinos razvoju i ostvarenju vizije.

N.S.

Odgovori