Jedan od naslova koji smo zamijetili glasi: HKK Zrinjski – da li je vrijeme za promjene? Nismo ga, vjerujte nam, ni pročitali jer znamo od koga je.

Taj od koga je trudi se u Mostaru biti veći katolik od Pape jer zbog ranijih porodičnih ideologija ima kompleks da ispoljava svoje veliko hrvatstvo.

Ta persona je i nas svojevremeno optužila da smo “kamčili” novac od HKK Zrinjskog, a posrijedi je bila ponuda o marketinškoj saradnji.

Čak smo i žestoko kritizirali Zrinjski, a sa predsjednikom Daliborom Milošem bili i ostali u dobrim odnosima.

Za “velike Hrvate” imamo samo jedno pitanje: Gdje ste sada prijatelji kad’ u Zrinjskom nema para?

Promjene u HKK Zrinjski neće napuniti klupski budžet. Gašenjem Aluminija i odlaskom PPD-a iz mostarskog sporta, svi klubovi sa predznakom hrvatski, izuzimajući nogometni, su u velikom problemu. Rukometni klub, primjerice, ne takmiči se u elitnom rangu, a “veliki Hrvati” o tome nisu progovorili ni riječi.

Ipak, zbog ličnih animoziteta, zahtjevat će promjene, a neće sagledati realno stanje stvari. Zrinjski jeste očajno startovao. Omjer 1-3 niko nije očekivao, a moglo je biti i 0-4 jer je pobjeda protiv Kaknja došla sa zvukom sirene.

Promjene, ponavljamo, mogu doći, ali stanje u mostarskom sportu se neće bitnije promijeniti. Jednostavno nestali su sigurni izvori finansiranja, a kada nema novca nema ni sinovca. Zbog toga, prijatelji, uzalud vam trud jer ni svačije smilje i bosilje nije za javni prostor.

Vedran Bošnjak

Odgovori