Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Skoplju sa 64:80 savladala reprezentaciju Sjeverne Makedonije, a bio je to meč 2. kola kvalifikacija za Eurobasket 2023.

O utakmici je na konferenciji za medije poslije iste govorio selektor Goran Lojo, koji je bio sretan zbog pobjede nakon teškog puta do Skoplja.

“Čestitam mojim igračicama. Bila je ovo teška utakmica zbog okolnosti koje smo imali tokom puta. Imali smo jako dug put iz Sarajeva zbog otkazanih letova. Jako važna pobjeda jer trenutno smo lideri grupe s dvije pobjede i u naredne mečeve ulazimo s prve pozicije. Fokusirani smo sada na februar i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo”, rekao je Goran Lojo.

Na pitanje da li je zadovoljan reakcijom Zmajica nakon što je iz igre zbog četiri faula u drugoj dionici morala izaći Jonquel Jones. Lojo je i vidno bio jako nezadovoljan suđenjem.

“Zadovoljan sam reakcijom, svakako. Istakao bih da je to najbolja igračica na svijetu, a nakon 15-ak minuta igre ima četiri lične greške, od toga dvije u napadu i jednu tehničku grešku. To dovoljno govori o nekim stvarima. Ona je cijelo drugo poluvrijeme igrala s četiri faula i nije ni igrala odbranu. Kritika opet na pad u posljednjim minutama. Morat ćemo na tome poraditi s ovim mladim igračicama da se to više ne ponavlja”, dodao je Lojo.

SC

Leave a Reply