Danas je u prostorijama Kluba održana press konfernecija na kojoj su o aktuelnostima iz Kluba sa medijima razgovarali, predsjednik UO Goran Bulajić, pomoćni trener Edin Varupa, predsjednik SD Winner Zenica Ermin Zukić, te prvotimci Mirza Keso, Benjamin Bajramović i Taylor James Pate.

O ambicijama našeg Kluba govorio je predsjednik Bulajić: “Prošle dvije godine smo uspjeli izboriti finale play offa. Ove godine smo bili u dilemi kojim putem da idemo. Mislim da bez velike finansijske rezerve ne možemo razmišljati o plasmanu u društvo najboljih. Ako je cilj za ovu godinu da budemo među četiri najbolje ekipe, to nam je i dovoljno. Sa tim ciljem ćemo krenuti od utakimice do utakmice, pa ćemo vidjeti šta će se desiti.“

Poseban akcenat stavljen je na utakmicu 1. kola koja se igra sutra u Areni, sa početkom u 18h. Na domaćem terenu dočekujemo neugodnu ekipu KK “Ibu Spartans” Živinice

„Spartansi su dobro poznat protivnik. Mi se pripremamo za svaku utakmicu isto. Znamo svoje prinicipe i želje. Svima nam je želja da utakmica i liga prođu sa što manje povreda. Svi se nadamo dobrom rezultatu i pobjedi.“ izjavili su igrači prvog tima.

Ove sezone nova imena u našem rosteru su: Ranko Križanović, Stefan Britvar, Admir Škaljo te amerikanac Taylor James Pate.

Ukratko o aktuelnostima u omladinskom pogonu, govorio je Ermin Zukić. Ove sezone OKK “Čelik” i SD “Winner” dogovorili su saradnju u mlađim kategorijama, selekcija pionira i predpionira, gdje će isti, zajednički nastupati u Kantonalnoj Ligi mladih, pod nazivom “Čelik-Winner”. Na ovaj način, imamo za cilj stvorit bazu domaćih igrača, dječaka, koji će braniti boje “Čelika” u starijim uzrasnim kategorijama kadeta i juniora. Za sada, ova fuzija daje pozitivne rezultate i odziv dječaka je veoma velik.

Napominjemo utakmica 1. kola “A1 Lige” igra se sutra, (subota) 19.10.19. u Areni Zenica, centralni teren, sa početkom u 18h.

Odgovori