Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić je danas posjetila KK Bosna Royal, koji se takmiči u Ligi BiH. Svaka podrška za bilo koji klub u ovim teškim vremenima je itekako dobrodošla i iskreni ljubitelji sporta raduju se ovakvim posjetama.

No, svi klubovi moraju imati ravnopravan status.

Zna li gradonačelnica Sarajeva da u gradu na Miljacki postoji i OKK Spars, klub koji naš glavni grad predstavlja u regionalnom takmičenju. Ima li ijedan drugi kluba da Sarajevo predstavlja u regionalnim okvirima?

Koliko znamo – nema!

Zbog čega onda maćehinski odnos prema OKK Sparsima? Proljetos, kada su se borili za ABA ligu 1, također su bili zaboravljeni, a u prošloj sezoni su bili i finalisti Kupa Mirza Delibašić.

Svi klubovi u F BiH egzistiraju u okviru Udruženja građana. Svakako da Bosna Royal zaslužuje podršku, pogotovo u godini kada se slavi 70 godina postojanja.

No, zaslužuju i drugi, pogotovo oni koji predstavljaju grad van granica BiH. I pri tome iz svojih kategorija su iznjedrili najviše trenutnih reprezentativaca BiH.

Nadamo se da će gradonačelnica Benjamina Karić ispraviti grešku. Očekujemo da će i drugi klubovi dobiti zasluženu podršku. Zna li gradonačelnica da postoji i ŽKK Play Off, KK Igman Burch te niz drugih sportskih kolektiva u manje popularnim sportovima.

Na kraju krajeva postoji i nešto što se zove završni račun. Ko hoće da gleda može se uvjeriti ko i koliko troši. I na koga.

E.Sk

Leave a Reply