UPIS U ŠKOLU KOŠARKE SPARS REALWAY

Ustaljena je praksa da početkom prvog i drugog polugodišta Spars Realway u osnovnim školama vrši anketiranje i upis novih članova u školu košarke. Mjesec Februar protekao je u znaku promocije našeg kluba na 36 dosadašnjih punktova škole košarke i novopridruženom punktu OŠ “Čengić Vila”.

STRUČNI SAVJET ŠKOLE KOŠARKE ZADOVOLJAN REZULTATIMA

Stručni savjet škole košarke, tijelo zaduženo za koordinaciju svih aktivnosti najveće škole košarke u Bosni i Hercegovini, izrazilo je zadovoljstvo brojkama i uspješnosti projekata realizovanih u mjesecu Februaru. Članovi stručnog savjeta Adnan Subašić, Sead Pešto, Seldin Opardija, Ohran Džakmić i Mirza Trnka složni su da je ideja o saradnji dva kolektiva OKK Spars i KK Realway donijela značajne pomake i na polju škole košarke, te da je sužavanjem izbora klubova a povećanjem kvaliteta ponude porastao i broj zainteresovanih za bavljenje košarkom.

128 NOVIH POLAZNIKA ŠKOLE KOŠARKE

Februarski upis donio je odlične rezultate, a oni se konkretno ogledaju u jednom novom punktu škole košarke OŠ “Čengić Vila”, te 128 novih polaznika škole košarke. Škola košarke Spars Realway trenutno broji 1006 članova zaključno sa mjesecom Februarom.

Pojavom COVID-19 (Korona virusa) upis u školu košarke je obustavljen kao i kompletan trenažni proces, a sve u cilJU očuvanja zdravlja naših članova i trenera. Spars Realway će u narednom periodu djelovati shodno odlukama nadležnih zdravstvenih i obrazovnih institucija, a sve zvanične odluke moći ćete pronaći na web stranici i društvenim mrežama.

R.BH.

Komentariši