Košarkaški klub Barselona uložio je ovog ljeta velika sredstva kako bi ponovo uspostavio dominaciju Euroligom, ali se već javljaju prvi problemi…

Kako prenosi madridska “Marka”, bez obzira na to što su rezultati u Euroligi dobri, postoje igrači koji imaju zamjerke na rad trenera Svetislava Pešića, jednog od najvećih trenera koga je evropska košarka ikada imala.

Navodno, atmosfera u svlačionici je veoma loša pošto su pojedini košarkaši nezadovoljni Pešićevim metodama rada, a izgleda da ih je sve više.

“Animozitet prema Pešiću je sve veći i jači”, navodi današnja “Marka”.

I to ne samo među onima koji ga poznaju iz prošle sezone već i od igrača koji su tek stigli u klub. Novim košarkašima je trebalo malo vremena kako bi se uvjerili u to da su negativni komentari starih košarkaša o treneru Pešiću istiniti”, piše ovaj madridski list koji je naklonjen, nije teško pogoditi, najvećem rivalu Barselone – Real Madridu.

Navodi se da je jedan od nezadovoljnih Oriola, koji je odlično igrao na Mundobasketu, dok sada gotovo ne igra, ista je situacija i sa Šmitsom, dok je veći problem što je Pešić u sukobu sa onima koji imaju najveću minutažu i trebalo bi da budu nosioci ove sezone.

“Jasno se na licima igrača vidi koliko su nezadovoljni Pešićem. Čak je pomalo ružno vidjeti kakve gestikulacije pravi Mirotić dok Pešić daje instrukcije na tajm-autu. I nije jedini…”, navodi “Marka” i zaključuje da u klubu i dalje vjeruju Pešiću, ali znaju za probleme.

“Ako je suditi prema licima igrača Barselone, Pešić je već bivši. Višemilionski projekat može propasti jer požar na vrijeme nije ugašen”.

Vidjećemo da li će uskoro rukovodstvo kluba nešto menjati pošto je “Kari” ipak veliko trenersko ime i s Barselonom je već pravio uspjehe. Osvojio je Euroligu 2003. godine, a onda se vratio u Kataloniju kada im je “gorilo pod nogama”.

Pešić je od 2018. godine ponovo na klupi Barselone i donio im je dva Kupa Kralja, da bi ovog ljeta dobio pojačanja u vidu Nikole Mirotića, Aleksa Abrinesa, Brendona Dejvisa, Malkoma Dilejnija i Korija Higinsa.

mondo.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here