Haris Hadžić: Čovjek koji živi za Promo i čaršiju na Vrbasu (VIDEO)

Haris Hadžić, predsjednik Proma za portal BHbasket govorio je o planovima kluba iz Donjeg Vakufa koji igra svoju treću sezonu u elitnom rangu bh. košarke:

“Naš cilj je opstanak kao i svake sezone, a dugoročni plan je razvoj omladinskog pogona. Želimo da se naši mladi igrači razvijaju i da imamo bazu. Najmnogobrojniji smo sportski kolektiv u gradu. Naše sve selekcije su u takmičarskom pogonu. Posebno bih istakao naše navijače, naša dvorana je ispunjena uvijek. Tako da se mi šalimo da je svaka utakmica u Donjem Vakufu bude popis stanovništva. Naši navijači nas prate i na gostovanjima. Istakao bih da svaka ekipa se ovdje osjeća lijepo i nagradi se aplauzima”, ističe Hadžić i nastavlja:

“Imamo vjerovatno najmanji budžet u ligi, ne obećavamo puno koliko imamo toliko i damo. Nismo ostali nikome dužni što je najvažnije. Mnogo nam znači kad igrači imaju riječi hvale za boravak u klubu i gradu i to je naša satisfakcija. Najveći sponzor je “Promo” kompanija, također imamo izuzetnu podršku općinskog načelnika. Mi ćemo se boriti da klubu bude u društvu najboljih biti podrška igračima, ateren je najbolje mjerilo. Zamislite jednu Slobodu dovoljno je da se mi sa njima uopšte i takmičimo”, izjavio je Hadžić.

Haris Hadžić živi za Promo i čaršiju na Vrbasu, vlasnik je kafića “Galerija” na obali lijepe bosanske rijeke. Naredne godine će “Galerija” obilježiti tri decenije rada. Mnogobrojni ljudi iz svijeta sporta, bili su gosti u ovom kafiću i danas rado svraćaju na kafu u “Galeriju” na Vrbasu, gdje ih raširenih ruku i otvorenog srca dočekuje Haris Hadžić.

Cijeli razgovoro sa prvim čovjekom Proma pogledajte u videoprilogu.

N.S.

 

Leave a Reply