Dobro je poznato da je naša zemlja rasadnik talentovanih košarkaša, kojima je potreban stručniji rad i usavršavanje kako bi postali dobri i poznati košarkaši.

Mladi Zeničanin zajedno sa svojim trenerom u KK Vukovi Harunom Čolićem
Ajdin Spahić iz Zenice vjerovatno nije ni pomislio da bi jednog dana mogao dobiti poziv jednog od najboljih klubova u Turskoj. Ovaj 200 cm visoki košarkaš, koji igra na poziciji playmakera, odnosno organizatora igre što ga sa svojom visinom već svrstava u interesantne igrače, koji s tom visinom igraju najzahtjevniju poziciju u košarci.

Ovaj mladi 16-godišnji član KK “Vukovi” iz Zenice dobio je poziv od turske Darussafake da dođe na probu. Spahić će put Turske 25.januara, a u sedam dana u jednom od najboljih klubova u Turskoj pokušat će pokazati sve svoje kvalitete i impresionirati trenere iz tog kluba.

Spahić je prošle sezone bio najbolji igrač kadetske selekcije KK “Vukovi” , koja je osvojila prvo mjesto u Ze-do kantonu. Na zadnjem turniru , koji je organizovao njegov klub u spomen velikog Mirze Delibašića, ovaj mladić bio je najbolji strijelac turnira s 26 poena po utakmici.

Na kampu u Ajdinovićima, ovog talentovanog košarkaša zapazio je bivši selektor reprezentacije Turske, te bivši reprezentativac BiH, Adis Bećiragić, koji je inače trener Konyaspora. Uz njegove preporuke Spahić će boraviti u jednom od najbogatijih i najorganizovanijih klubova što svakako nije mala stvar. Znamo da su obično mladi košarkaši iz BiH prvo odlazili u sarajevske Sparse, pa onda eventualno u neke od klubova u Evropi.

Nadamo se da ćemo ubrzo u Turskoj ligi imati još jednog našeg košarkaš

D.Kurbegović/ sportsport.ba

Odgovori