Dana 16.06.2019 godine u Zenici je odigrana završnica kantonalnog prvensta za Juniore i Pionire u košarci.
Završnica koja je bila po mnogome specifična za najmlađi Košarkaški klub u Zenici, KK “Vukovi”.
Nakon 5 sezona postojanja kluba uspjeli smo da zlatnim slovima upišemo dvije generacije u historiju kluba za sva vremena. Naš prvi nastup u završnici donio je i pokazao sve ono što težimo i što želimo prezentovati široj sportskoj javnosti, a to je : hrabrost, požrtvovanost, zajedništvo, kultura, odgoj i na kraju rezultat.

U pionirskom uzrastu smo uspjeli iznenaditi favorizovanu ekipu KK Kengura te osigurati finale i sigurnu medalju. Sama utakmica je ponudila kvalitetne odbrane, neizvjesnu utakmicu i na kraju zadovoljstvo za sve naše pristalice. Svaki od dječaka na terenu je dao svoj maksimum i od prve do zadnje minute želio više tu pobjedu. Posljedice teške polufinalne utakmice smo itekako osjetili u finalu, gdje smo u jednom momentu vodili i deset razlike ali nedostatak energije i koncetracije doveo je do jako niskog procenta šuta i velikog broja primljenih koševa te smo sportski čestitali ekipi OKK Abeceda na pobjedi.

Najviše poena u obje utakmice je postigao Amar Imamovic ( 56 p) te tako još jednom pokazao da je igrački u ovom momentu jedan od kvalitetnijih ako ne i najkvalitetniji pojedinac za generaciju 2004.

U stopu su ga pratili kapiten Emin Nušinović, Emir Šestić, Kerim Borčilo, Ibrahim Hrnjičević, Hamza Husaković, Amar Porča, Danis Alić te ostali mlađi pioniri.

Uporedo sa pionirskim utakmicama, najstarija selekcija našeg kluba nam je podarila razlog za duplo zadovoljstvo gdje su sigurnom igrom od prve do zadnje minute bez većih problema slavili protiv svojih vršnjaka iz KK Kengura. Smirenost u ključnim momentima utakmice, zajedništvo i želja su rezultirali da smo uspjeli napraviti još jedana historijski rezultat za naš klub.
Baš kao i kod pionira polufinalni susret je učinio da nedostatak snage i iskustva učini svoje pa smo uspjeli samo u prvom poluvremenu parirati ekipi OKK Čelika. Problemi sa ličnim greškama Brkića i Dedovića te povreda Spahića su bili preveliki za naš mladi tim.

Iz svih navedenih razloga za nas sve u klubu ovi rezultati pokazuju da smo u stalnoj tendeciji rasta i razvoja te da smo sigurno jedan od najprepoznatljivijih brendova u gradu i državi a dvije srebrene medalje su samo pečat koji to sve priznaje.

Ovim putem se od srca zahvaljujemo članovima skupštine, članovima upravnog odbora, predsjedniku i direktoru kluba, svim trenerima, našim članovima, njihovim roditeljima i porodicama te prijateljima i sponzorima kluba uz slogan: Budi Vuk!

KK Vukovi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here