Nakon je odmah bilo jasno kako će Hrvatska teško dobiti organizaciju kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre, s vremenom je postalo jasnije kako to možda i nije tako.

Naime, prema pisanju Sportskih novosti, FIBA je odmah istaknula kako želi na sva četiri kontinenta kvalifikacije, ali problem se javio utoliko što nije bilo dovoljno kandidata.

Izvan Europe prijavili su se Venezuela i Kanada, a obje države imaju problema. U Venezueli je još uvijek problem sigurnosti i kompletnog stanja u kojem se ta država nalazi dok Kanađani imaju problem garancije jer tamošnja vlast ne gleda blagonaklono na osiguravanje domaćinstva.

Što se tiče Europe, sedam je kandidata za četiri turnira. Prvi favorit je Grčka koja je praktički sigurna, a odmah do nje je Litva. Za preostala dva turnira trebali bi se boriti Hrvatska, Italija, Rusija, Poljska i Srbija. Treba uzeti u obzir da su Srbija i Italija bili domaćini prošlih kvalifikacijskih turnira za Olimpijske igre u Riju što bi moglo utjecati na njihove šanse.

Odluka od domaćinima bit će donesena početkom studenog.

Branimir Korać

sportnet.rtl.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here