Mladi igrač KK Promo Husein Jašarević  rođen 2002. godine predstavlja budućnost kluba iz Donjeg Vakufa.

Košarkom se počeo baviti 2011 godine, već u mini basket selekcijama je imao utakmica u kojima je postizao 20+ koševa prva značajnija je bila 2017 godine protiv KK Rama(za juniore op.a) gdje je postigao 33 poena.

Većinom je prvi strijelac ekipe, danas kao kadet bilježi svoju najbolju sezonu kao i čitava kadetska selekcija KK Promo omjer 10-1 Husein bilježi u prosjeku 37,6 poena po utakmici, nažalost nemamo nikakvu valjanu statistiku osim poena ali jedno je sigurno KK Promo ima novog lidera.

Uzor mu je Paul George kako kaze zbog stila igre, lakoće kojom igra i u tome sto je dobar na obje strane terena.

Omiljeni citat mu je: “Promašiš 100% šuteva koje ne uzmeš”!!!
San mu je da završi fakultet ali da ostane u košarci, vidi se kao magistar koji je lider u nekoj od boljih ekipa u BiH.

Najbitnije stvari u životu su mu košarka, porodica i prijatelji.

Trener Amer Čaluk za njega kaže:

“Huso je jedan fantastičan igrač, nevjerovatno je sa kojom lakoćom igra protiv svih ekipa u našoj ligi, koliko god da je dobar u napadu toliko je i u odbrani i siguran sam ako ne bude slušao pogrešne savjete i ako se posveti maximalno ovom što itekako dobro radi da će napraviti odličnu karijeru. Najvažnije za momke u njegovim godinama je da ostanu na zemlji, da ne misle da su igrači jer bez obzira na njegove sadašnje kvalitete prekretnica njegove karijere će biti prelazak iz juniorske u seniorsku košarku, a svi mi znamo koliko se velikih talenata spotaklo na tu stepenicu”, izjavio Čaluk.

V.B.

Komentariši