Da nije sve crno u našem sportu sigurno potvrđuje ekipa IBU Spartans Živinice. Klub koji je osnovan 2015. godine, uspjeva uveliko biti ozbiljan sa svim takmičarskim selekcijama, kao i afirmacijom mladih igrača, školama košarke. Direktor kluba Mirza Memić, ističe da klub broji preko 400 mališana koji su počeli da se bave košarkom, i koji treniraju u školi košarke pod nazivom “IBU Spartans”.

– Klub je napravio saradnju s mnogim renomiranim klubovima, kako domaćim tako i van zemlje.
Od domaćih klubova Spartans ima saradnju sa dva sarajevska kluba OKK Spars, Igman Burch, te ekipom Budućnosti iz Bijeljine – rekao je direktor Memić.

S klubovima iz regiona Spartans uveliko radi na distribuciji igrača iz svog pogona, iz kluba je javljeno interesovanje za jednog od njihovih članova, a spominje se Cedevita te Mega Bemax, na čijim utakmicama vrlo često i budu gosti.

Klub također ima i seniorski pogon, koji je prvoplasirana ekipa u A1 Ligi FBIH.

– Ambicije za korak dalje sigurno da postoje, al ne opterećujemo se s tim, želja nam je djelovati dugoročno na zdravim temeljima postaviti klub, a sigurno se ne bojimo za budućnost jer podršku imamo kako od lokalne zajednice tako i od kantona, mislimo da su ljudi prepoznali našu priču te nam daju podršku- kazao je Memić.

Komentariši