U Sportskoj dvorani u Laktašima danas sa početkom u 17 sati bit će odigrano prvo finale Kupa Mirza Delibašić. Finale kupa koje je posvećeno najboljem sportisti Bosne i Hercegovine svih vremena, genijalcu, čovjeku svijeta…

U finalu igraju naš Aba ligaš Igokea i naš Aba 2 ligaš Spars što govori kako ćemo imati priliku da pogledamo jednu dobru utakmicu.

Borba za najdraži trofej ima posebnu draž. Pogotovo što će se pobjednik upisati u historiju kao prvi osvajač Kinđetovog kupa.

Obje momčadi su poprilično sigurno trasirale put u finale. Igokea je, doduše, imala lakši posao s Mladošću, jer su već nakon prvog perioda stekli dvocifrenu prednost. No, i Sparsi su u duelu sa Zrinjskim imali dvocifrenu prednost na svom kontu gotovo cijelu utakmicu.

Igokea je u momčadi s dva nova igrača, dok je Spars u seriji od 15:0. Nesumnjivo da je Igokea na svom parketu favorit i da žele osvojiti prvi ovosezonski trofej. Ali, poučeni ranijim iskustvima, pogotovo kada su kup takmičenja u pitanju, ne treba zanemariti ni faktor inspiracije, želje, htijenja… Sparsi žele Kinđetov trofej, kao i Igokea, a košarkaški sladokusci, nadamo se, imat će priliku da odgledaju dobru i borbenu utakmicu.

Neka pobijedi bolji!

N.S.

Odgovori