Igokea iz Aleksandrovca danas je uputila zvaničnu prijavu FIBA-i za učešće u Champions league.

Nakon što su novu titulu prvaka Bosne i Hercegovine dobili na poklon za zelenim stolom, Igokea od jeseni želi igrati u Ligi prvaka pod okriljem FIBA-e.

Kada kažemo da su titulu dobili na poklon smatramo kako je posljednji trofej Igokea ponajmanje zaslužila od svih prethodnih. Ligu BiH su igrali nazor, napravili usred sezone ogromnu krizu, nisu bili superiorni jer su gubili i u Bratuncu, a na kraju su se okitili trofejom.

U redu, poštujemo odluke KS BiH, ali i pitamo šta se krije iza zahtjeva Igokee za nastup u Champions league?

Krije se namjera da se ne igra Liga BiH. Jer ako Igokea bude igrala Aba ligu, a hoće, znači da će vikendima biti zauzeta, a Champions league se igra radnim danima. Dakle, Igokea na lanjski način ne može igrati u Ligi BiH.

Podsjetimo da je KK Bosna svojevremeno igrala na tri fronta: FIBA Europe Cup, Aba liga 2 i Liga BiH. Ako je mogla Bosna zašto ne bi mogla Igokea ili će KS BiH ponovo progledati Aleksandrovčanima kroz prste.

Ako se bude išlo linijom manjeg otpora naša košarka se neće oporaviti. I dalje će biti rob privatnih i klupskih interesa na uštrb kvalitete nacionalnog prvenstva.

Vremana ima za odluke. No, ovoga puta rukovodstvo KS BiH nema pravo na grešku.

E. Skokić

1 COMMENT

  1. Ahahah klasicni novinar koji je navijac Sirokog ili nekog drugog propalog kluba koji titulu nije vidio zadnjih nekoliko godija upravo zbog Igokee.

Odgovori