Košarkaši Igokee večeras gostuju kod Cedevita Olimpije u okviru osmog ABA lige.

Uoči ovog susreta trener aleksandrovčana Dragan Bajić je izjavio:

“Prvo što moram da kažem je to da utakmicu ABA lige nismo igrali 22 dana. To je stvar koja nas sigurno remeti, a svima je poznato da su august i septembar vrijeme za treniranje, a novembar kad se igraju utakmice. Igrom slučaja mi u septembru nismo igrali mečeve, a desilo nam se i u novembru nismo igrali neke utakmice” – rekao je Bajić.

Iskusni stručnjak je istakao da Cedevita Olimpija zaslužuje svako poštovanje individualnim kvalitetima i igrom koju pokazuju u Evrokupu i ABA ligi.

“Tim koji je dobro pokriven veoma kvalitetnim igračima na svim pozicijama, koij je potentan pogotovo u napadu, daju po 13 trojki u prosjeku po utakmici, a ništa manje i u defanzivi gdje posjeduju određeni kvalitet. Opet ponavljam da smo dugo u trenažnom procesu i bez utakmica i da je teško naći motiva za treninge. Znamo odakle nam prijeti najveća opasnost, spremili smo se za ovu utakmicu koliko smo bili u mogućnosti” – naglasio je Bajić, te nastavio:

“Nadam se da će moji igrači i na kraju moraju, ako želimo ostvariti pozitivan rezultat, dati svoj maksimum pogotovo kada je odbrana u pitanju i pokušaćemo Cedevita Olimpiju svesti na što manji broj poena, a ako nam se ukaže i promil šanse da ćemo je znati iskoristiti“.

Utakmica Cedevita Olimpija – Igokea na programu je večeras od 19:00 sati.

MBS

Leave a Reply