U 17 sati u Laktašima se igra utakmica 22. kola Aba lige između domaće Igokee i Zadra. Meč koji mnogo toga može odlučiti. U suštini rasplet može biti pozitivan i za jedne i za druge.

Pobjedom Igokea će izbjeći baraž, a porazom moguće je da će ići u doigravanje za ospatanak.

No, ono što je pogubnije za Igokeu, pored baraža, je činjenica da je večerašnja utakmica vjerovatno i posljednja za tim iz Laktaša u ovoj sezoni. Posljednja zvanična.

Poznata vam je činjenica kako su se u oktobru 2018. godine rukovodioci Igokee bahato odnosili prema ideji da tim iz Laktaša igra regularni dio Lige BiH. Njihovi taoci preko noći su postali Bratunac i Mladost, koji su pod prijetnjama morali “zalediti” status u Ligi BiH. Zbog toga je početak prvenstva prolongiran za sedam dana, a UO KS BiH je omogućio Igokei da “zamrzne” status u Ligi BiH iako u toj odluci nisu imali nikakvog statutarnog utemeljenja.

Bahaćenje rukovodstva Igokee trajalo je sve do onog dana dok im iz g…e nije došlo u glavu, pa su onda počeli preko medija poručivati kako se Igokea treba uključiti u Ligu 6. Kako?

Nikako naravno! Zbog toga će sezonu okonačiti najvjerovatnije 17. marta. Takav presedan ni jedan ozbiljan klub ne pamti. Taman kada se zahuktava sezona, kada se pojačava borba za trofeje, Igokea će na raspust do oktobra 2019. godine.

Kakve su to neznalice koje su se bahatile i koji su zarad svojil ličnih frustracija srozali renome kluba koji je višestruki prvak BiH. O tome je vrlo znao Milorad Dodik, tvorac moderne Igokee, jer je bio zauzet drugim aktivnostima. Kada je saznao bilo je kasno.

Niko ne zna šta će biti sa igrača koji su pod ugovorom. Do kada će biti plaćeni i koliko iznose njihove mjesečne apanaže. Zupčićeva je, primjerice radi, iznosila 35.000 KM mjesečno?! Ne vjerujemo da Radivojević, Lešić, Luković… igraju za kikiriki.

Udruženje građana KK Igokea svakako što prije mora sazvati skupštinu kluba, jer ovo što su bahati pojedinci uradili u oktobru 2018. godine jednostavno nema veze s zdravim razumom. Razumijemo i da Igokea nema svoje fanove te stoga su lišeni pritiska s tribina, ali znamo da se veliki novci troše da bi se pojedini bahati pojedinci tako nonšalantno odnosili prema budućnosti kluba.

Zbog njih je uništena sezona Darku Taliću i drugim talentovanim mladićima Igokee, jer nisu igrali gotovo cijelu sezonu. Tako se zasigurno ne stvara budućnost kluba. O tome Skupština UG KK Igokea mora povesti računa.

Ostaje da vidimo hoće li Igosi večeras odigrati posljednju utakmicu u sezoni ili će se kroz baraž boriti za opstanak u Aba ligi. Najcrnji scenarij po njih bio bi da odu u baraž i ispadnu u Aba ligu 2, jer milioni su potrošeni kao nikad prije rezultat nikad gori.

U Igokei. naravno, ima časnih pojedinaca, koji su marganilizirani zbog bahatih pojedinaca.

E.D.S.

PODIJELI

Komentariši