Još uvijek nije poznat format Aba lige 2. Board Aba lige se zabavio problemima u Aba ligi 1, a takmičenje u Aba ligu 2 je gurnuto u zapećak.

Kao što je poznato četiri kluba će platiti pozivnicu u iznosu od 50.000 KM. No, takva cijena je određena kada se razmišljalo o igranju 26. kola.

No, prema posljednjim informacijama Aba liga 2 igrat će na dva turnira, odnosno bit će završena nakon 13. kola. Također klubovi učesnici neće moći računati na podršku domaćih navijača, a u takvim okolnostima uptna je naklonost sponzora.

Rukovodeći se tome board Aba lige nije uopšte razmišljao o mogućem revidiranju odluke o cijeni pozivinice. Šta više Podgorica, Studentski Centar, Sloboda i Mladost Zemun nemaju nikakve garancije da će liga biti završena. Naime svjedoci smo koronavirusa u taboru Cedevita Olimpije tako da je i prvo regionalno takmičenje pod upitnikom.

I dok svi klubovi sastavljaju kraj s krajem, čitiri kluba su kao osuđenici pred svršenim činom. Moraju platiti 50.000 eura bez ikakve garancije da će igrati kompletnu ligu i da će novac moći opravdati prema sponzorima.

Zbog svega toga igranje u Aba ligi 2 postaje apsolutno besmisleno. U teškim vremenima “prosuti” 50.000 eura za negarantovanih 13 utakmica je luksuz. Ko hoće neka igra, ali ovakvim odnosom boarda Aba liga 2 je postala besmislena.

E.Sk

Leave a Reply