Krajem 2018. godine održano je nekoliko Međunardodnih turnira za omladinske kategorije na kojima su učešće uzele i ekipe iz Bosne i Hercegovine.

Pioniri Sparsa su u Zagrebu na “Božićnom tuniru” u izuzetno jakoj konkurenciji osvojili drugo mjesto poraženi su u finalu od podgoričke Budućnosti. Iza sebe su ostavili vršnjake iz Olimpije, Cibone, Bayerna. Filip Jović je bio MVP turnira, dok je u petorci turnira bio Đorđe Simić.

Kadeti Zrinjskog su u Rogaškoj Slatini osvojili drugo mjesto, dok su kadeti Igman Burcha bili četvetoplasirani na turniru gdje su još učestvovale pored slovenačkih i ekipe iz Austrije i Italije. Orhan Špago iz Igman Burcha bio je najbolji strijelac kao i u petorci turnira.

Slobodini mladi igrači (2006. godište i mlađi) osvojili su drugo mjesto na Međunarodnom turniru u Pečuhu zauzeli su drugo mjesto. Maid Grebović je izabran u petorku turnira. Iza sebe su ostavili čuvenu akademiju Ratgeber.

Ovo su sami primjeri koji su desili se prije nekoliko dana. U BiH ima još klubova koji postižu zapažene rezultate kada izađu izvan granica države. Također ovo je potvrda da u Bosni i Hercegovini talenat i potencijal su neupitni kao i kvalitetan rad.

Imamo djecu još samo da ih država vidi i podrži, jer njima ne treba puno da bi svojim igrama u budućnosti vratili državi svaku uloženu marku višestruko!

N.S.

 

PODIJELI

Komentariši