Smrt Michaela Oja šokirala je čitavu javnost, ne samo sportsku. Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde preminuo je u četvrtak od posljedica srčanog udara koji je zadobio tokom treninga u Beogradu.

Ova vijest posebno je rastužila sve one koji su poznavali “dobrog džina” iz Nigerije, a na društvenim mrežama osvanuo je Ojov stari intervju koji je dobio veliku pažnju.

Tužna vijest o tragičnoj smrti je naročito šokirala nekadašnje saigrače Michaela Oja, koji je preminuo tokom individualnog treninga na stadionu Partizana, a ovaj košarkaš omiljen zbog svoje dobroćudne ličnosti i fizičke građe, dao je jedan zanimljiv intervju u vremenu kada je bio na američkom koledžu.

Ojo je uz dosta muka uspio da iz Nigerije i rodnog Lagosa stigne u SAD, a studirao je na Florida Stejtu. U pomenutom intervjuu otkrio je zbog čega je izabrao baš taj univerzitet.

“Prvo sam želio da se sklonim od hladnoće, a drugi razlog je bila hrana. Želio sam da se nađem negdje gde ću jesti i gde će mi ostati za kasnije jer sam znao da ću za dva sata ponovo da ogladnim”, ispričao je Odžo.

Nigerijca je česta glad natjerala da prvo upiš kurs po ubrzanom programu, kako bi mogao da ode u Ameriku.

“Rekli su mi da ako hoću na koledž moram da završim ubrzani šestomjesečni kurs u pripremnoj školi. Bila je to moja karta za koledž. Da nisam to uradio morao bih još godinu da čekam na upis jer sam stigao u januaru u SAD. Zato sam morao da uzimam onlajn časove. Ponekad sam budan provodio cijelu noć kako bih završio domaći, a prije Florida Stejta mi nije bilo lako”, pričao je.

“Sada imam sve na koledžu, a pre toga smo večerali u pola šest i već oko pola osam ja sam bio gladan, a nisam imao para. I šta sam drugo mogao da uradim? Odlučio sam da diplomiram i pobjegnem na koledž kako bih imao šta da jedem”, otkrio je Ojo.

Mondo.ba

Odgovori