Legendarni košarkaški trener Bogdan Tanjević kazao je u intervjuu za ”Pobjedu”, da smatra da se košarkaška sezone neće nastavljati, te da u ovom trenutku sport nije prioritet, već borba sa opasnim protivnikom.

“Ma kakva košarka! To su sad trice i kučine. Po meni, sezona je gotova. I nerealno je očekivati da se bilo šta na visokom nivou nastavi u narednim mjesecima. I tu nema ,,ali“… Ni od Olimpijskih igara ovog ljeta ništa neće biti. Da se nadamo, tamo od septembra, da polako vraćamo sport u normalu, a to znači da se globalna epidemija smiri. Da ne bude vraćanja i novog talasa u starim žarištima. Jer evo vidite, šta se sad dešava u Kini, sa novim slučajevima ljudi koji dolaze iz inostranstva”, kazao je Tanjević.

Bivši crnogorski selektor kaže da fokus treba da bude na zaustavljanju širenja epidemije, te da se nada da će ova situacija biti pouka za budućnost.

“Sve je sada nebitno spram borbe sa korona virusom. Pa pogledajte samo, koliko sve naše balkanske gluposti, podjele i teme koje su nas dijelile posljednjih 30 godina, djeluju nebitno spram ovoga! Valjda nešto naučimo. A prije svega da shvatimo: ovaj protivnik je najopasniji i nepoznat. Imamo malo oružja i prostora za manevar, a ono što možemo da učinimo i što je do nas treba da uradimo. Da pokažemo solidarnost na svim nivoima. Prema bližnjem, komšiji, prolazniku. Da to učine gradovi, države. Jedino tako pobjeđujemo. Brigom i štiteći druge od sebe. Onako kako je Marko Miljanov govorio”, kazao je slavni Boša.

Boša kaže da treba učiti iz tuđih grešaka i biti disciplinovan:

”Treba da izvučemo pouke na italijanskim greškama. Da budemo disciplinovani i solidarni na onaj način na koji su to učinili Kinezi i Koreanci – to se pokazalo vrlo efikasnim. Vidim da su naše male države dosta ranije uvele niz restriktivnih i strogih mjera i to je dobro”, kazao je poznati trener.

FOS media/Pobjeda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here