Jasna Sliško alfa i omega bh. prvaka: Imamo srce, želimo pehar u Banoviće

Jasna Sliško s pravom se može reći da je alfa i omega bh. prvaka RMU Banovići. Obavlja funkciju podpredsjenice kluba, pomoćnog trenera seniorskog tima, i trener svih omladinskih selekcija. S pravom se može potvrditi da je u klubu 24 sata.

Nakon utakmice sa Orlovima i pred današnje finale Kupa BiH u Banjaluci protiv Čelika je izjavila:

Danas od 17 sati nas očekuje  finale Kup-a Bosne i Herecegovine za žene u sezoni 2019/20. Svakako da je to izuzetan dan za sve nas koji smo nosili ili nosimo dres ovog kluba. Nikada u historiji Banovića se nije desilo da jedan klub ima priliku da osvoji treći trofej Kup-a uzastopno. Jako sam ponosna na svoje cure koje su pored punom dvoranom Obilicevo utakmicu protiv domaćina ekipe Orlova iznijele lavovski i naravno na kraju slavile. Iako smo gubili -13 vratili smo se. Ovaj tim ima srce. Imamo trenera od kojeg prvi put nešto mogu naučiti, govori Sliško i nastavlja:

Hvala vam treneru Slavisa Ožegović. Trofej Kupa bi svakako bila poklon mom gradu,Općini,Rudniku Mrkog Uglja Banovići,Kompaniji Litvatrans i drugima koji su svakako zaslužni za ovaj rezultat. Ponosno bi ,,pokal” donijeli u naš grad i po treći puta za redom složili u vitrine kluba.Što se tiče ekipe koj nam je protivnik svakako da ih respektujemo.
Ekipa Čelika dolazi iz trofejnog grada i imaju bonus u čitavom prvenstvu. Pohvalila bi sve učesnike završnice Kup-a i naravno na kraju dodala,od otvaranja koverti za donošenje odluke o domaćinstvu: prvo skoči, pa reci hop! Svojim curama danas želim mnogo sređe,da uživaju u igri i naravno bolji neka pobijedi, zaključila je Sliško.

N.S.

Leave a Reply