Nikola Jokić igra najbolju sezonu u karijeri, “vuče” Denver u borbi za prvu poziciju Zapada uprkos brojnim povredama saigrača, bilježi neverovatne brojke, a uz to je zabilježio i prvo učešće na Ol-star vikendu, te ima i veliki broj zagovornika teze da njemu pripada MVP titula.

Jedan od onih koji poštuju njegovu igru jeste i legendarni plejmejker Čonsi Bilaps koji je sa Detroitom osvojio titulu 2004. godine, a uz to je igrao i u Nagetsima…

Gostujući na ESPN pred utakmicu Denvera i Golden Stejta, koju je šampion NBA lige ipak ubedljivo dobio, Čonsi Bilaps se setio svojih “ruki” dana u ligi i prisetio se Arvidasa Sabonisa koji je “preko okeana” stigao tek kao tridesetogodišnjak.

Žali što se tek sada to desilo, ali u Jokiću vidi otelotvorenje Sabonisa “u prajmu”.

“Nikola Jokić je jedinstven igrač. Volim poređenja sa igračima koji su nastupali kada sam ja počinjao u ligi, tako da sam u to vreme volio Arvidasa Sabonisa i uvijek sam govorio da bih volio da ga vidim u njegovim najboljim godinama i izdanju. Mislim da to vidimo sada u Nikoli Jokiću. Ima mnogo sličnosti…”, kazao je legendarni Amerikanac.

Na ekranu su se potom ređali video-snimci koji pokazuju sličnosti između dva evropska košarkaša, s tim da je Jokić u NBA ligu došao deset godina mlađi.

“Nijedan od njih nije mogao da trči, ni da preskoče papir, ali imaju te vješte poteze pod košem. Sjajno igraju ‘pik en pop’, šutiraju trojke, a takođe imaju viziju elitnog plejmejkera”, hvalio je Bilaps dvojicu košarkaša koji su očigledno po njegovom ukusu.

Zanimljivo je da nije prvi koji je uporedio Litvanca i Srbina…

O njima dvojici govorio je i Redži Miler, da bi Čarls Barkli, ljubimac košarke devedesetih, na to kazao da bi Arvidas Sabonis i danas bio bolji od Nikole Jokića da se vrati iz penzije.

mondo.rs

PODIJELI

Komentariši