Nikola Jokić je prvi put u NBA karijeri uspio da na četiri uzastopna meča ostvari “tripl-dabl” učinak i pokaže zbog čega je i dalje jedan od najboljih igrača lige. Ipak, Denveru ni to nije bilo dovoljno da upiše pobjedu nad Grizlisima.

Ekipa Denvera je podigla formu, imali su pet pobjeda u posljednjih sedam mečeva, ali protiv Memfisa nisu uspjeli da iskoriste novu brutalnu partiju srpskog centra.

Nikola Jokić je meč završio sa 26 poena, 12 asistencija i 11 skokova, što je njegov četvrti “tripl-dabl” zaredom. Šutirao je odlično iz igre – ukupno 11/16 – dodao je svemu i dvije ukradene lopte i jednu blokadu, ali ništa nije vrijedilo.

Memfis je nošen nevjerovatnim Dža Morantom uspio da slavi u Koloradu. Morant je meč završio sa 38 poena i bio je razlog zašto Nagetsi nisu uspjeli da stignu do preokreta u meču u kojem su osim perioda u trećoj četvrtini, gotovo konstantno gubili.

Jokić je ponovo pravio sjajne poteze, pogađao trojke sa velike udaljenosti, a imao je podršku i u Vilu Bartonu – 27 poena i osam asistencija.

Ipak, problemi u odbrani su “poništili” i sve ono što su Monte Moris, Eron Gordon i Džeg Grin uradili, ubacivši 17, odnosno 16 i 15 poena.

Uz Moranta u timu Memfisa, Deantoin Melton je izbrojao 21 poen, a Džeren Džekson junior 20. Memfis je sada treći tim Zapada sa skorom 32-16, dok je Denver šesti sa učinkom 23-21.

Mondo.ba

 

Leave a Reply