Jonquel Jones za BHbasket: Ako pozitivno razmišljamo i dobro se pripremimo samo je nebo granica za naš tim (VIDEO)

Na oduševljenje navijača, sa reprezentacijom na Eurobasket u Španiju putuje Jonquel Jones, koja će uz Maricu Gajić i Milicu Deuru biti okosnica našeg tima.

Jones, inače jedna od najboljih košarkašica svijeta, u intervjuu za BH basket govorila je o tome kako je prihvaćena u Bosni i Hercegovini, kao i o uzbuđenju pred nastupe koji očekuju bh. reprezentaciju. S druge strane, svi koji imaju priliku raditi i sarađivati sa Jones, za nju imaju samo riječi hvale. Radi se o vrhunskoj profesionalki koja je vrlo srdačna i susretljiva, a uprkos činjenici da je u društvu najboljih na svijetu, veoma čvrsto stoji na zemlji.

Kakav je osjećaj ponovo biti u reprezentaciji BiH?

JJ: Osjećaj je dobar. Sviđaju mi se ove djevojke i ove dame. Drago mi je da sam ovdje.

Jesu li Vam saigračice nedostajale?

JJ: Da, definitivno jesu. Sezonu u WNBA sam dobro startala i bilo je teško otići, ali zbog ljudi ovdje sve je malo lakše.

Slijedi EP?

JJ: Sve je u načinu razmišljanja. Ako razmišljate pozitivno i dobro se pripremite, mislim da je onda samo nebo granica za naš tim. Marica i ja znamo da će mnogo pažnje biti usmjereno ka nama i uzbuđene smo što ćemo igrati i iskoristiti tu mogućnost.

Koliko će značiti podrška navijača?

JJ: Mislim da će biti predivno. To će nam biti važno. Što je više navijača, osjetite više energije. Znamo da su oči gradana cijele države uprte u nas i jedva čekamo da izađemo na teren i odigramo najbolje što možemo.

Imate li poruku za njih?

JJ: Da, uzbuđeni smo što ćemo grb Bosne i Hercegovine nositi na grudima. Dat ćemo sve od sebe.

Osvojili ste srca navijača, šta vama znači BiH?

JJ: Veoma mi je važno. Nosit ću državni grb na dresu, nastupit ću i predstavljat ću ih. Svakog puta kada dođem ovdje, osjećam se voljeno. Svi se ljubazno ophode prema meni i to mi je vrlo važno.

Omiljeno jelo..

JJ: Ćevapi.

Iza vas je sjajna sezona?

JJ: Veoma mi znači. Posljednjih nekoliko sezona u IKET nisam mogla nastupiti i igrati Euroligu. To je bilo prve godine, a druge je otkazana zbog COVID-a i sada mi mnogo znači to što mogu ići tamo i pobjeđivati s njima. Volim organizaciju i ljude koji su zaista predivni, kao i historija kluba. WNBA je nešto što sam uvijek znala da mogu raditi. Dajem sve od sebe i zaista je nevjerovatno.

N.Sa/ E.Sk / B.Pa

Leave a Reply