Najbolji košarkaš svih vremena Michael Jordan jecao je u suzama dok se opraštao od svog nasljednika Kobea Bryanta na komemorativnoj ceremoniji u Staples Centru.

Jordan je bio Kobeov idol, a Kobe je bio Jordanov – mlađi brat.

Najbolji košarkaš svih vremena jecao je u suzama dok se opraštao od svog nasljednika….

“Svi mi imamo braću ili sestre koji vam dosađuju, ali to se pretvori u ljubav. On me zvao, pisao mi poruke – u 11, 12 uvečer, tri ujutro… Pitao me o igri, o potezima… To je bila strast, koju je taj klinac imao. Takvu strast nije imao niko – to što želiš, to i dobiješ, ako treba i da moliš, molićeš da dobiješ. On je htio da bude najbolji igrač, a nevjerovatno mi cijenim to što je on cijenio kako ja igram košarku i što je baš meni dosađivao. Kobi je želio da bude najbolji košarkaš, a ja sam, kako sam ga sve više upoznavao, želio da budem najbolji stariji brat na svijetu”, kazao je Jordan, dok je skupljao snagu da progovori:

“Ponosan sam što sam znao Kobea i što sam znao da je u svemu što je radio želio da bude najbolji, a prije svega želio je da bude bolja osoba svakog narednog dana. Sa njim je umro dio mene. Mislim da je umro dio svih vas, ali od danas ću živjeti sa sjećanjem da sam imao malog brata kome sam pomogao koliko sam mogao. Počivaj u miru, mali brate”.

Na veličanstvenoj ceremoniji prvi put je od tragedije pričala Vanessa Bryant, Kobeova supruga i Giannina majka.

“Vanessa, ja sam tu za tebe, Nataliju, Biancu i Coco, zauvijek”, poručio je Mr. Air.

SCsport.ba

Odgovori