Kadetska selekcija Bosne Royal osvojila je pMeđunarodni turnir koji je po prvi put  održan u njemačkom gradu Buhl od 8 do 12. aprila.

U konkurenciji pet ekipa kadeti Bosne ostvarili su četiri pobjede. Drugo mjesto je pripalo košarkašima Partizana sa omjerom 3 pobjede i jednim porazom.

Treće mjesto zauzela je ekipa USC Heidelberg .Četvrto mjesto je osvojio USC Freiburg dok ekipi domaćina PSK Lions-Karlsruhe je pripala 5 pozicija.

Odluka pobjedniku pala u susretu Bosne i Partizana gdje je bilo neizvjesno do samoga kraja. Uprkos činjenici da je KK Partizan vodio na poluvremenu sa 15 poena rezlike, madi “Studenti” su uspjeli u nastavku utamice da preokrenu rezultat i dođu do pobjede 83:73.

Kadet Bosne Royal Elmin Džafić najbolji je strijelac turnira sa ukupno 122 poena u četiri utakmice.

Turnir je lično otvorio gradonačelnik grada Buehla gospodin Hubert Schnurr kojem su zahvalnice uručili  Sead Pešto (KK Bosna) i Bogdan Stanojević (KK Partizan).

Podršku u radu ove sportske priredbe su dali su nekadašnji trener pionira KK Bosna Nikola Radić, i bivsi igrači  Širokog Danijel Ljubić (Predsjednik košarkaške sekcije PSK Lions), i KK Željezničar Samir Mrša koji trenutno zive u Holandiji i Njemačkoj.

Leave a Reply