Omladinske selekcije Proma i Travnika odmjerile su snage u posljednjem kolu Lige mladih.

Bili smo gosti u Travniku kod KK Travnik. Pioniri i kadeti su odigrali ligaške utakmice a predpioniri prijeljsku. Kući smo donijeli dvije pobjede i poraz.
Prva utakmica se igrala između pionirskih selekcija koju su naši momci uz dosta borbe izgubili rezultatom 46-40
Hadžić 16 poena
Bašić 15 poena
Gegić 6 poena
Huber 3 poena

Druga utakmica se igrala između kadetskih selekcija.
KK Travnik 46 – KK Promo 60
Dosta dobra utakmica sa jakom odbranom na obe strane, što govori i mali broj postignutih poena. Naši momci su odigrali odlično i cjelu utakmicu su bili u prednosti.
Prvo ime susreta je danas bio “Sniper sa Starog Igrališta” Velid Ugarak sa postignutim 31 poenom.
a povratnik u naše redove Rijad Vinčević(14 poena) nakon povrede koja ga je odvojila od parketa skoro cjelu sezonu se dosta dobro snašao i pokazao da je bio zdrav da je mogao pomoći ekipi da ostvari još neke pobjede, poene su postigli još :
Kurić 6
Imamović 4
Dervišić 3
Bašić 2

Na kraju dana prava poslastica.
Najmlađi i najslađi odnose još jednu pobjedu.
KK Travnik 18- KK Promo 29
Nakon uvodnih par minuta gdje su naši već dobro uigrani Žuljko i društvo pokazali svoje košarkako umjeće cijelu utakmicu su iznijeli oni baš najmlađi koji u ligaškim utakmicama i nisu imali toliko prostora za igru, tako smo vidjeli dosta dobrih poteza te prve poene Ammara Kovačevića i Amara Krkića u prvoj utakmici za KK Promo
Želimo da se zahvalimo domaćoj ekipi na gostoprimstvu u te im čestitamo na ostvarenoj pobjedi.
Danas smo odigrali zvanično posljednje kolo za ovu sezonu a naše selekcije imaju još jednu zaostalu utakmicu protiv prijatelja KK Bersellum Turbe gdje ćemo snage odmjeriti u čak 6 selekcija, saopštili iz KK Promo.

R.BH.

Leave a Reply