Košarkaši Sparsa su danas poraženi u prvom meču finala Druge ABA lige, a bolja od njih je bila ekipa Studentskog centra.

Studentski centar je slavio s dosta ubjedljivih 99:89, pa je tako sarajevski tim u dosta teškoj poziciji pred drugi meč finalne serije u kojem, ako želi do trofeja, dakle mora slaviti sa 11 ili više koševa razlike.

“Čestitam ekipi Studentskog Centra, kod nas se vidjelo da nam fali svježine, da smo puno potrošeni, mali je fond igrača… Njima svaka čast na pobjedi, koštao je nas jedan napad na pet razlike gdje smo trebali čekati do kraja napada. Na osam razlike smo imali napad i mogli smo završiti na 5-6 razlike. Ovo se dešava jednom u sto godina i ne mogu da zamjerim ništa igračima jer dali su maksimum”, rekao je nakon utakmice trener Sparsa Miodrag Kadija.

Dodao je još jednom kako je njegov tim jako potrošen zbog teškog rasporeda i malog rostera igrača.

“Stvarno smo puno potrošeni. Puno je utakmica, a mali je roster. Moram biti sretan i sa ovakvom igrom. Šteta što nije bilo 3-4 razlike jer bi imali velike šanse, a ovako… Iako je to prvo poluvrijeme, biće izuzetno teško stići i mislim da je dosta toga riješeno. Čeka nas dva dana oporavka i pitanje je kako ćemo biti spremni za drugi meč.”

Drugi meč finalne serije igra se u četvrtak.

SCsport.ba

Leave a Reply