Nakon sporazumnog prekida saradnje između trenera Bakira Srne i KK „Promo“, Upravni odbor KK „Promo“ donio je odluku da ekipu do kraja takmičarske sezone vodi Kenan Jugo, dugogodišnji sekretar kluba, bivši igrač, te trener u mladim selekcijama.

Kenan je, također, bio i prvi asistent trenera Srne u ovoj sezoni, te je logičan izbor za preuzimanje tima u šest utakmica, koliko je ostalo do kraja prvenstva. Ovo je već treći put da Kenan preuzima prvi tim, ali i prvi put da će mu biti obezbijeđena potpuna sloboda u vođenju tima i donošenju svih odluka vezanih za igru. Pored igračkog i trenerskog iskustva, jedan je od rijetkih Donjovakufljana koji ima i licencu košarkaškog sudije, te redovno sudi utakmice Omladinske lige SBK.

Već u narednu subotu novi trener imat će pred sobom veliki ispit, derbi utakmicu dva prvoplasirana tima lige, KK „Promo“ i KK „IBU Spartans“ Živinice.

“Čvrsto vjerujemo da će uspješno odgovoriti zadatku. Vas, cijenjeni navijači, pozivamo da u subotu svakako dođete, da damo podršku „Momcima s Vrbasa“ i našem Kenanu. On je to zaslužio svime što je do sada ugradio u veliku sportsku porodicu kojoj svi mi zajedno pripadamo”, navode u saopštenju za javnost u KK Promo.

 

PODIJELI

Komentariši